Fjordweb logo

SEO + Rank Tracker

Vi hjelper deg med

Søkemotor-optimalisering|

Kun kr 849,- per time.

Fjordweb SEO
Fjordweb SEO

Søkemotoroptimalisering (SEO)

Analyse og statistikk

Digital Marketing
Data Analysis

Landingssider

Hva er SEO og hvorfor er det så viktig?

Søkemotoroptimalisering brukes for å forbedre synligheten og rangeringen av nettsider ved Google søk. Dette gjøres ved å optimalisere innholdet på nettsiden, inkludert nøkkelordbruk, metatagger og lenkestruktur. Hvorfor er SEO viktig? Jo, i dagens digitale verden er søkemotorer som Google en av de vanligste måtene folk finner informasjon på nett. Ved å jobbe litt med SEO kan man øke sjansene betraktelig for at akkurat din webside blir funnet av potensielle kunder. Når websiden din havner høyere opp i søkeresultatene vil det føre til mer organisk trafikk – altså besøkende som kommer direkte fra søkeresultatene uten bruk av betalte annonser.

Søkeordanalyse er en viktig del av SEO-prosessen. Det handler om å identifisere de riktige nøkkelordene og/eller en sammensetning av ord som folk bruker når de søker etter informasjon relatert til produktet eller tjenesten du tilbyr. Ved å undersøke hvilke ord og uttrykk som er mest relevante for din bransje, kan du optimalisere innholdet ditt med disse nøkkelordene og dermed øke sjansen for at nettsiden din blir funnet. Kort sagt, SEO spiller en avgjørende rolle i dagens digitale landskap ved å hjelpe bedrifter med å tiltrekke seg organisk trafikk fra søkemotorer. Ved å bruke søkeordanalyse og andre SEO-teknikker kan du forbedre synligheten til nettsiden din og øke sjansene for at potensielle kunder finner deg før konkurrentene dine.

Optimaliser innholdet ditt for å tiltrekke organisk trafikk

Tittelen på hver side bør være unik, relevant og inneholde nøkkelord som beskriver innholdet på siden. Metabeskrivelsen er en kort tekst som vises under tittelen i søkeresultatene. Denne teksten bør være informativ og inkludere relevante nøkkelord. Gjør du dette vil det ikke bare hjelpe med rangeringen, men også øke sannsynligheten for at brukerne klikker på linken til akkurat din webside.

URL-struktur spiller også en viktig rolle, den bør være beskrivende og inneholde nøkkelord relatert til innholdet på siden. En godt strukturert URL gjør det lettere for både søkemotorer og brukere å forstå hva siden handler om.

Bruken av overskrifter (H1-H6) og undertekster bidrar også da disse gir struktur til innholdet ditt, gjør det mer leservennlig og hjelper søkemotorene med å forstå hva som er viktig på siden. Ved å inkludere relevante nøkkelord i overskrifter og undertekster, kan du ytterligere øke synligheten og rangeringen.

Husk at SEO er en kontinuerlig prosess, og det kan være lurt å jevnlig optimalisere innholdet ditt for å opprettholde god synlighet i søkemotorer.

Sørg for at nettsiden din er rask og brukervennlig

Når det gjelder hastighet, er det viktig å sørge for at nettsiden din lastes inn raskt både på PC og mobil. Google tar hensyn til dette når de viser søkeresultat, derfor bør du også det. En raskere webside kan oppnås ved å optimalisere bildestørrelser, bruke caching og sørge for at du har en god nok server via din hosting leverandør. Ta kontakt med oss om du trenger hjelp til å optimalisere siden din for hastighet.

Mobilvennlighet er også en avgjørende faktor. Når vi designer og lager en ny side så sørger vi alltid for at websiden er responsiv og tilpasset bruk på ulike skjermstørrelser. Selv om siden din ser bra på en PC er det ikke sikkert at den virker like bra på mobil. Derfor bruker vi mye tid på å tilpasse siden til både desktop og mobil.

Noen referanser

Her finner du noen av våre referanser.

Send oss en forespørsel

Trenger du hjelp med et prosjekt? Eller har du spørsmål om nettsiden din? Bruk kontaktskjemaet på siden eller kontakt oss direkte på telefon/e-post.