Fjordweb logo

WordPress + Elementor Pro

Vi hjelper deg med

Design av websider|

Skreddersydde løsninger for din bedrift. Våre priser på webside design fra kun kr 9.900,- (eks.mva) ferdig levert og optimalisert.

Fjordweb Webside design

Økt hastighet og brukervennlighet

Hos oss får du en webside som er optimalisert for å laste inn raskest mulig. Vi bruker moderne teknologi som LiteSpeed server og beste praksis for å sikre at dine besøkende får en god opplevelse. En rask og brukervennlig webside er avgjørende for å beholde og engasjere besøkende, og vi kan hjelpe deg med å oppnå akkurat det.

Forbedre synligheten din på nettet

Vi er gode på søkemotoroptimalisering (SEO) og kan hjelpe deg med å få bedre plassering ved Google søk. Ved å optimalisere innholdet, meta-tags, og nettstedets struktur, kan vi øke synligheten din på nettet og tiltrekke flere potensielle kunder. Jo høyere du rangerer på Google og de andre søkemotorene, jo større er sjansen for at folk finner deg og velger din bedrift.

Beskytt din bedrift mot hacking

Vi tar sikkerheten på alvor, og våre websideløsninger er designet med fokus på å beskytte din bedrift mot trusler som hacking og malware. Vi har implementer nødvendige sikkerhetstiltak som brannmurer, SSL-sertifikater og regelmessige sikkerhetsoppdateringer for å sikre at din webside er trygg og pålitelig for både deg og dine kunder.

Daglig backup

Vi forstår viktigheten av å sikre dine verdifulle data. Derfor inkluderer vi alltid en pålitelig backup-løsning som garanterer at dine filer alltid er trygge og tilgjengelige. Med daglig sikkerhetskopiering og gode rutiner for sikkerhetstiltak kan du være trygg på at du har en pålitelig backup-plan i tilfelle av uønskede hendelser.

Support når du trenger det

Vi bryr oss om våre kunder og er dedikert til å gi deg den beste kundeopplevelsen. Vårt dedikerte team er alltid klare til å hjelpe deg med eventuelle spørsmål eller problemer du måtte ha. Enten det er tekniske spørsmål, generelle henvendelser eller behov for veiledning så kan du stole på at vi alltid vil gi deg rask og god support.

Responsivt design

I dagens digitale verden er det viktig å ha en webside som fungerer optimalt på alle enheter. Når vi jobber med webside design fokuserer vi på å skape en brukervennlig opplevelse uavhengig av om dine besøkende bruker en datamaskin, nettbrett eller mobiltelefon. Med et responsivt design kan du være sikker på at din webside vil se bra ut og fungere sømløst på alle skjermstørrelser.

Fjordweb webdesign red

Web Design og utvikling

Søkemotoroptimalisering (SEO)

Fjordweb SEO
Fjordweb webdesign

Hosting og vedlikehold

Analyse og statistikk

Digital Marketing
Cloud Computing

Sikkerhet og backup

Hastighet og caching

Data Analysis

Webside design - Hva er viktig å tenke på?

Innledning

Når det gjelder design av nettsider er det flere viktige faktorer å vurdere. Det første er å sikre en optimal brukeropplevelse, slik at du ikke mister potensielle kunder.

Webdesign har utviklet seg mye gjennom årene, med nye trender og teknologier som dukker opp jevnlig. Å designe en webside handler ikke bare om å få den til å se pen ut, den må også være brukervennlig og tilgjengelig.

Ifølge en studie fra Adobe vil 38 % slutte å bruke websiden din dersom innholdet eller layouten er dårlig. Dette viser at det er viktig å ha en visuelt tiltalende webside, siden det er avgjørende for å beholde brukere på siden din. I tillegg mente 48 % at websidens design er den viktigste faktoren for å bestemme troverdigheten til virksomheten. Det betyr at om du har en dårlig designet og utformet webside, så kan det ha en negativ innvirkning på omdømmet til din bedrift, som igjen kan føre til redusert salg.

Et godt design er også viktig for brukervennlighet. Siden skal være intuitivt og enkel å bruke. I følge en studie fra Nielsen Norman Group er brukervennlighet den viktigste faktoren for suksess, der hele 85 % nevner dette som en nøkkelfaktor. Tilgjengelighet er også avgjørende, da det sikrer at alle, uavhengig av evner, har tilgang til og bruke nettsiden. Faktisk kan det å ha et tilgjengelig nettsted øke engasjementet og forbedre søkemotoroptimaliseringen.

Et annet viktig aspekt ved webdesign er brukeropplevelse. Brukeropplevelse, eller UX, omfatter alt fra layout og navigering til innholdet og meldingene på et nettsted. I følge en Forrester-studie kan et godt designet brukergrensesnitt øke konverteringene med opptil 200 %, og et bedre UX-design kan gi konverteringsrater på opptil 400 %. Dette fremhever viktigheten av å lage et nettsted som ikke bare ser bra ut, men som også gir en sømløs og hyggelig opplevelse for brukeren.

Vi kan konkludere med at riktig webdesign er avgjørende for suksessen til din webside. Ikke bare påvirker det estetikken og troverdigheten til en bedrift, men den spiller også en betydelig rolle i brukervennlighet, tilgjengelighet og brukeropplevelse. Ved å bruke de riktige verktøyene og følge beste praksis, kan bedrifter lage nettsteder som ikke bare ser bra ut, men som også oppfyller behovene og forventningene til brukerne deres.

 

Design av nettside, hva er viktig?

  1. Brukervennlighet: Et brukervennlig design er avgjørende for å sikre at besøkende enkelt kan navigere på nettsiden og finne det de leter etter. Dette inkluderer tydelig og intuitiv navigasjon, godt organisert innhold og rask innlasting av siden.

  2. Responsivt design: Med den store økningen vi ser av mobiltbruk er det viktig å ha en nettside som tilpasser seg forskjellige skjermstørrelser. Et responsivt design sikrer at nettsiden ser bra ut og fungerer optimalt på både mobiler, nettbrett og PC/latpop.

  3. Det visuelle: Et estetisk tiltalende design kan bidra til å tiltrekke seg og engasjere besøkende. Bruk av farger, bilder og typografi på riktig måte kan bidra til å skape en attraktiv nettside som skiller seg ut.

 

Hvordan påvirker webdesign brukeropplevelsen?

Et godt webdesign kan ha en stor innvirkning på brukeropplevelsen. Det kan påvirke hvor lenge en bruker blir på nettsiden, hvor ofte de kommer tilbake, og om de til slutt blir til dine kunder. Et brukervennlig og attraktivt design kan forbedre nettsidens troverdighet og profesjonalitet, og gi brukerne tillit til å utforske og handle.

En velstrukturert og oversiktlig nettside kan også bidra til bedre navigering og finne informasjon raskt. Rask innlastning av siden er avgjørende for at ikke kunder går ut av siden din og for å øke brukervennligheten. Ved å optimalisere bilder, bruke riktig koding og minimere unødvendige elementer, kan man oppnå raskere lastetider og dermed bedre brukeropplevelse.

 

Fargevalg og kunstnerisk utforming

Fargevalg ved design av websider er også viktig, da det skaper den visuelle stemningen og uttrykker merkevarens identitet. Velg farger som passer til merkevaren og appellerer til målgruppen. Sterke, blikkfangene farger kan brukes for å tiltrekke oppmerksomhet og skille seg ut, mens mer dempede farger kan brukes for å skape en mer profesjonell og elegant stemning. Det er også viktig å vurdere kontrasten mellom fargene for å sikre at teksten er lett å lese.

 

Typografi og lesbarhet

Valg av skrifttype (typografi) er avgjørende for lesbarheten på nettsiden. Velg en skrifttype som er lett å lese både på desktop og mobil. Skrifttyper som Arial eller Calibri er ofte mer leselige på skjermer enn f.eks. Times New Roman. Det er også viktig å vurdere størrelsen og linjeavstanden på teksten for å sikre at den er behagelig å lese. Om du ikke allerede har valgt fonter kommer vi gjerne med forslag til deg dersom vi skal lage en ny webside for dere.

 

Bildebruk og visuelt innhold

Bruk av visuelt innhold som bilder og illustrasjoner kan bidra til å gjøre websiden mer engasjerende og tiltalende. Det er veldig viktig å bruke bilder av høy kvalitet, som ikke minst er relevante for innholdet på siden. Før de lastes opp på websiden må de optimaliseres, slik at de ikke påvirker hastigheten på siden. I tillegg er det viktig å inkludere alternative tekster (alt-tekst) for bilder, som gir en beskrivelse av bildet for personer med nedsatt syn eller som bruker skjermlesere. I forhold til søkemotoroptimalisering bør man alltid legge inn alt-tekst når man laster opp et bilde.

 

Hvorfor er det viktig med et responsivt design?

I dagens digitale alder er det viktigere enn noen gang. Et responsivt design refererer til at nettsiden er laget for å tilpasse seg ulike enheter, skjermstørrelser og nettlesere. Dette betyr at uansett om brukeren besøker nettsiden fra en mobiltelefon, nettbrett eller datamaskin, vil brukeropplevelsen være så og si optimal. Det er mulig å lage ulike sider for mobil, tablet og pc, men vi anbefaler alltid å lage sidene responsive da det innebærer enklere vedlikehold.

 

Beste praksis for responsivt webside design

Først og fremst må du sørge for at nettsiden din er designet for mobilbrukere. Bruk større skriftstørrelser, enkle navigasjonsmenyer og sørg for nok mellomrom mellom elementene på siden for å gjøre det enklest mulig for de som bruker websiden din å finne det de ser etter.

Du bør også teste nettsiden din på forskjellige enheter og nettlesere. Dette er for å sikre at den ser bra ut og fungerer som den skal på alle plattformer. Skjermstørrelser og oppløsninger varierer, da er det er viktig å være sikker på at siden ser bra ut uavhengig av enheten som brukes.

Sist, men ikke minst, bør du kontinuerlig overvåke og analysere brukerdata for å forstå hvordan brukerne samhandler med nettsiden din. Dette kan gi verdifull innsikt i hvor du kan gjøre forbedringer og optimaliseringer for å sikre en enda bedre brukeropplevelse på tvers av alle enheter.

 

Organisering av innhold og hierarki

En annen viktig del av websidens design er selve organiseringen av innholdet. Du bør ha et klart hierarki, som innebærer å strukturere informasjonen på en måte som gjør det enkelt for brukerne å navigere og finne det de leter etter.

En effektiv måte å organisere innholdet på er gjennom bruk av overskrifter, undertitler og punktlister, som hjelper brukerne med å få oversikt over informasjonen. Det er også viktig å vurdere plasseringen av viktig informasjon og kategorisere innholdet på en logisk måte.

Et godt hierarki på nettsiden gjør at brukerne kan forstå hvordan informasjonen er relatert til hverandre. Dette kan gjøres gjennom bruk av ulike nivåer av overskrifter og bruk av menyer og undermenyer.

 

Konklusjon

Viktigheten av god webside design

Etter hvert som den virtuelle tilstedeværelsen blir stadig viktigere for bedrifter, er det avgjørende å ha en godt designet webside. En god side kan påvirke brukeropplevelsen, konverteringsfrekvensen og omdømmet til bedriften din. Her er noen grunner til hvorfor god webside design er så viktig:

  1. Profesjonalitet: En velutformet nettside gir et profesjonelt inntrykk og bygger tillit hos besøkende. Det er en direkte refleksjon av din virksomhet og dens integritet.

  2. Brukervennlighet: En intuitiv og brukervennlig nettside gjør det enkelt for besøkende å finne informasjonen de trenger og å navigere på siden. Dette er med på å skape en positiv brukeropplevelse, som igjen øker sjansene for at de blir på siden lengre og blir til dine kunder.

 

Tips og anbefalinger for webside design

Når du skal designe eller optimalisere nettsiden din, er det noen viktige ting du bør vurdere:

  1. Responsivt webdesign: Sørg for at nettsiden din er responsiv og tilpasser seg forskjellige enheter som mobiler og nettbrett. Dette er viktig fordi stadig flere bruker mobilen til å surfe på nettet.

  2. Enkel navigasjon: Lag en enkel og intuitiv navigasjonsstruktur på nettstedet ditt, slik at brukerne enkelt kan finne det de leter etter. Unngå komplekse menystrukturer og for mange undermenyer.

  3. Optimaliser hastighet: Sørg for at nettsiden din lastes inn så raskt som mulig. Treg innlasting kan føre til at besøkende gir opp og går videre til en konkurrents side.

  4. Det visuelle: Bruk gode bilder, har du ikke så kjøp noen stock photos. Bilder, farger og typografi skaper det visuelle som skal reflektere merkevareidentiteten din. En god side har veldig ofte gode bilder.

Husk at webside design handler om å skape en optimal brukeropplevelse og det å oppfylle behovene til både brukerne og virksomheten din. Ved å investere litt tid og ressurser i en god webside kan du oppnå få flere kunder og et bedre omdømme.

Noen referanser

Her finner du noen av våre referanser.

Send oss en forespørsel

Trenger du hjelp med et prosjekt? Eller har du spørsmål om nettsiden din? Bruk kontaktskjemaet på siden eller kontakt oss direkte på telefon/e-post.